Újságírók és gyerekeik tesztelhették először az UniCredit Bank és a Bizniscool, pénzügyi tudatosságot erősítő tananyagát

Ügyfelünk, az Unicredit Bank a Bridge Bizniscoollal közösen friss szemléletű, naprakész tananyagot dolgozott ki 11-14 éves gyerekek számára. A „Gazdálkodj vlogosan!” program indulásaként újságírók és gyerekeik próbálhatták ki elsőként az új tananyagot. A gyerekek egy vlogger vállalkozás kulisszái mögé tekinthettek be, kipróbálhatták lépésről-lépésre, mi kell ahhoz, hogy egy véleményformáló márkája sikeres legyen, és közben játékos formában ismerkedhettek meg alapvető pénzügyi és vállalkozáshoz kapcsolódó fogalmakkal.

Az ACG PRo által menedzselt sajtókampányt egy sajtóeseménnyel indítottuk, ahová újságíró és blogger szülőket és gyerekeiket hívtuk meg, hogy elsőként kapjanak ízelítőt, és teszteljék a játékos tananyagot. A résztvevők 4 fiktív vlogger közül választhattak, akiknek tanácsadóként kellett segíteniük a vállalkozása stratégiai, kreatív és pénzügyi döntéseinek meghozatalában, majd ötleteiket szakértő zsűri előtt prezentálták. Gyerekek és felnőttek csapata versenyzett egymással, kreativitásban egyik oldalon sem volt hiány.

UNICREDIT_GAZDALKODJ_VLOGOSAN_067

A „Gazdálkodj vlogosan!” program tananyagát a Bridge Bizniscool és az UniCredit Bank közösen készítette. A közös munka 2018 őszén kezdődött: a bank nem csak financiálisan, hanem 8 banki kolléga szakmai közreműködésével, önkéntes munkájával is támogatta a Bizniscoolt a tananyagfejlesztésben.

Az új tananyagot a Bizniscool nyári táborai keretében próbálhatják ki a gyerekek, akik eddig két típusú tematikán, a csokoládé-, valamint a játékkészítő vállalkozás példáján keresztül ismerkedhettek meg a vállalkozások megtervezésével és működésével, illetve egy termékötlet piacra juttatásával. Idén nyártól már az új „Gazdálkodj vlogosan!” tananyagot is választhatják, amiben a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kapott a pénzügyi ismeretek átadása.

A Bizniscool pénzügyi tudatosságot fejlesztő táboraiban idén országszerte, 26 városban, összesen 33 helyen több száz gyereket várnak.  A hátrányos helyzetű gyerekek képzésére mintegy 150 helyet tartanak fenn.